Skip to content

Izjava o kolačićima

Kolačić (cookie) predstavlja sve informacije koje se pohranjuju na računalo korisnika od strane web stranice koju Korisnik posjeti. Kolačići služe za spremanje postavki Korisnika, te njegove postavke za web stranicu (preferirani jezik ili adresa). Nakon što Korisnik iznova posjeti dotičnu web stranicu, internet preglednik povratno šalje kolačiće koji pripadaju spomenutoj web stranici. 

​​Za slučaj da Korisnik odluči ne prihvatiti kolačiće, sami kolačići neće biti pohranjeni na računalo Korisnika. Korisnik će i dalje biti u mogućnosti koristiti web stranicu, ali ovdje dolazi do mogućnosti da mu određene mogućnosti budu ograničene ili nedostupne.

Na koji način se koriste kolačići?

Web stranice iqdent.hr mogu koristiti kolačiće i pohranjivati ih na uređaj korisnika. Kolačići se koriste kako bi se znalo kada je Korisnik posjetio web stranicu, te kako bi mu se poboljšalo korisničko iskustvo, personalizirao sadržaj koji mu se plasira, te pruže relevantni oglasi koji bi mu mogli biti interesantni.

Neophodni kolačići

Kolačići se prvenstveno koriste kako bi web stranice i svi materijali na njoj mogli neometano funkcionirati, te kako bi se zadovoljili tehnički preduvjeti za normalan rad iqdent.hr. Ova vrsta kolačića zove se neophodni kolačići. Obzirom da su ovi kolačići nužni za rad web stranice, korisnik ih nije u mogućnosti onemogućiti, ali ih može obrisati ili blokirati unutar postavki svojeg internet preglednika.

Statistički i marketinški kolačići

IQ Dent koristi statističke kolačiće kako bi mogao pratiti promet same web stranice i njezinih podstranica, te kako bi se moglo analizirati na koji način Korisnici koriste prethodno spomenutu web stranicu. Uz pomoć statističkih kolačića moguće je analizirati efikasnost marketinških aktivnosti. Sve informacije prikupljene na temelju korištenja statističkih kolačića pomažu IQ Dentu u optimiziranju web stranice kako bi u konačnici mogli poboljšati iskustvo prilikom korištenja.

Marketinški kolačići prikupljaju se iz razloga kako bi se korisniku mogli pružiti relevantni oglasi koji su usklađeni s njegovim interesima te za povratno, tzv. remarketing oglašavanje. Informacije i podaci prikupljeni od strane trećih strana ne uključuju osobne podatke putem kojih se korisnik može identificirati (npr. Ime i prezime, broj telefona, email adresa).

Mogu li se isključiti kolačići?

Isključivanje kolačića moguće je učiniti unutar postavki o kolačićima, te se ono odnosi na Statističke i Marketinške kolačiće, dok se onim Neophodnim upravlja unutar postavki korisničkog internet preglednika.

Isključivanjem ili blokiranjem kolačića, korisniku je i dalje omogućeno pregledavanje i korištenje web stranice iqdent.hr. Međutim, naglasak je da postoji mogućnost kako određene funkcionalnosti web stranice prilikom toga neće biti dostupne korisniku.

Koji podaci se prikupljaju kroz kolačiće?

Kroz kolačiće se prikupljaju podaci o IP adresi, podaci o samom korištenju web stranice, te podaci o načinu ponašanja i navikama korisnika koji ju koristi.

Kako dobiti više informacija o kolačićima?

Ukoliko imate dodatnih pitanja i zanima vas više o kolačićima, molimo vas da nas kontaktirate putem adrese elektronične pošte.